Vandaag stond de rit Budapest – Istanbul op het programma. Turkije is al weer het 6e land dat we bezoeken. De koffie genoten we in Plovdiv ( spreek uit Plofkip) in het histrorische centrum van de stad. Plovdiv is centraal gelegen in Bulgarije. De grensovergang naar Turkije ging onverwachts soepel. Een vignet kopen en geld wisselen waren onze eerste acties in Turkije. S middags langs de prachtige kust gereden naar Istanbul. Geja heeft nog met haar voetjes in het water van de Zee van Marmaris gestaan. We krijgen nu te maken met hectische toestanden in het verkeer. Turken mogen graag toeteren. De grootste heeft voorrang in het verkeer en anders de brutaalste. Verwacht dat we ons over een dag hebben aangepast.

Plovdiv is in 2019 de Culturele Hoofdstad van Europa en dus de opvolger van Leeuwarden.

Foto’s en tekst: Fred Postma